Porispere 4.-6.8.2017 Porin Kirjurinluodossa

Suomen suosituin naisartisti SANNI tulee vahvistamaan Porisperen perhepäivää!

Suomen suosituin naisartisti SANNI tulee vahvistamaan Porisperen perhepäivää! Myös Peer Günt ja Eevil Stöö karauttavat elokuussa Kirjurinluotoon.

Porin Kirjurinluodossa seitsemättä kertaa järjestettävä Porispere täydentelee nyt maaliskuussa julkaistua ohjelmistoaan. Sunnuntain perhepäivä vahvistuu Suomen suosituimmalla naisartistilla SANNI:lla. Artistin nimeä kantanut kolmoslevy julkaistiin viime lokakuussa, ja se myi jo ennakkoon platinaa. SANNI-hiteillä on Spotifyssa miljoonia kuuntelukertoja.

Sunnuntaina nähdään myös nuorten fanittamia tubettajia: kakkoslavan väliaikaohjelmasta vastaavat Herbalisti ja ZoneVD.

Lisäksi lauantain ohjelmistoa täydentävät jo 41 vuotta kiertänyt kotimaisen rockin äänekkäin yhtye Peer Günt sekä underground-rapin ykkösnimi Eevil Stöö. Perjantaina kolmoslavalle nousevat piakkoin uutta musiikkia julkaiseva porilainen kitarayhtye Saijaa Saijaa ja thrash-jyrä Ranger.

Porisperen artistikattaus on nyt valmis. Vuoden 2017 Porisperessä esiintyy yhteensä 34 artistia.
Tapahtuman ennakkolipuista saa alennusta S-etukortilla.

Porispere 2017 Porin Kirjurinluodossa 4.-6. elokuuta.


www.porispere.fi
www.lippu.fi/porispere

Lisätiedot:

Promoottori Harri Vilkuna
harri@porispere.fi
050 5615225

Porisperen 2017 artistit:

Pe 4.8.

Apulanta
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Testament (USA)
Thor (CAN)
Turmion Kätilöt
Steve’n’Seagulls
Atomirotta
Mötikkä
Shadows And Colors
Saijaa Saijaa
Ranger

La 5.8.

Haloo Helsinki!
J. Karjalainen
Dingo
Disco Ensemble
Bigpendix
Tiisu
Teflon Brothers
Eevil Stöö
Sham 69 (UK)
Napalm Death (UK)
Huora
Töölön Ketterä
Anal Thunder
Peer Günt
Eevil Stöö

Su 6.8.

SANNI
JVG
Vesala
Kasmir
Nikke Ankara
Tubettajat: Herbalisti & ZoneVD

Porispere 2017 ohjelmisto julkistettu!

Porispere 2017 tarjoaa tyylilleen uskollisena kattauksen kotimaisia kärkiartisteja ja joukon todellisia kulttinimiä. Kirjurinluodolle tulossa elokuussa mm. Haloo Helsinki!, Dingo, Disco Ensemble, Testament (USA), Sham 69 (UK) ja Thor (CAN)!

Porisperen ohjelmisto on nyt viimeisiä kiinnityksiä vaille valmis. Seitsemättä kertaa järjestettävä Satakunnan suurin kyläjuhla tarjoaa elokuun alussa laajamittaisen kattauksen rock-kentän eri laidoilta. Kesän 2017 Porisperessä soivat niin valta- kuin vastavirran kotimaiset laatuartistit ja ulkomaiset kulttinimet.

Kevään puhutuimmat comebackit saapuvat myös Porispereen. Lokkilavalle astuu yksi kaikkien aikojen suosituimmista kotimaisista yhtyeistä, vuosien 1984-1986 hittikokoonpanonsa uuteen iskuun valjastanut porirockin ruumiillistuma Dingo. Lauantain ”emme suosittele missaamaan” -tyylin hittisetissä Sinä ja minä kohtaa Levottoman tuhkimon, Autiotalon ja lukemattomat muut Dingo-klassikot. Myös 2000-luvun alun metallisuosikki Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus palaa 13 vuoden jälkeen tummanpuhuvaan saarnastuoliinsa. Yhtye julkaisi vastikään uuden singlen Pitkän kaavan mukaan.

Eivätkä kovat kotimaiset siihen lopu. Supersuosittu Haloo Helsinki! palaa Porispereen ensi perjantaina julkaistava studioalbumi Hulluuden Highway takataskussaan. Lisäksi ensivisiittinsä festivaalilla tekee jo 1980-luvulta kansansuosiota nauttinut ja uransa uutta loistokautta elävä J. Karjalainen yhtyeineen. Myös suomipunkin ja -rockin modernia lippulaivaa Apulantaa on kaivattu pitkään takaisin Porispereen, ja kolmen vuoden tauon jälkeen paluu toteutuu.

Porispere on aina ollut myös vaihtoehtoisen rockin, punkin ja rapin puolestapuhuja. Lista on tänäkin vuonna laatua täynnä: festivaalikirjoon kuuluvat muun muassa Huora, Töölön Ketterä, Anal Thunder ja Turmion Kätilöt.

Vuonna 1980 perustettu porilainen punk-pioneeri Appendix saapuu Porispereen erikoismuodostelmassa yhdessä Pori Big Bandin kanssa. Mietipä vain, miltä kuulostaa, kun suuri jazz-orkesteri ja vanha punk-retkue soittavat yhdessä punkkia! Hard core punkista ponnistanut Satakunnan ylpeys Disco Ensemble on osoittanut olevansa tarttuvalla Afterlife-uutuuslevyllään erittäin kovassa iskussa, mikä välittyy luihin ja ytimiin festivaalin lauantaipäivässä. Porispere-leirissä odotellaan jo viikonlopun punk rock -ilotulitusta innolla.

Thor, Testament, Napalm Death!

Myös metallin ystäviä hemmotellaan. Tarjolla on niin klassista heavy metalia, thrash metalia kuin grindcorea ja death metalia. Porispere esittelee ensi kesänä alan kulttinimiä Thorista (CAN) Testamentiin (USA) ja Napalm Deathiin (UK). Kansainväinen kotimainen menestyjä Steve’n’Seagulls puolestaan näyttää, miltä tutut heviklassikot kuulostavat tavallista juurevampina versioina. Mötikkä-yhtye taasen innostui kääntämään Mötley Crüen kappaleita suomeksi, ja kuten elokuussa päästään toteamaan, lopputulos on kerrassaan viihdyttävä!

Kahdesti peräkkäin loppuunmyyty Porisperen perhepäivä julkistettiin jo viime vuoden puolella. Festivaalin päätöspäivänä Kirjurinluoto täyttyy taas äärimmilleen, kun lavalle nousevat kotimaiset supertähdet JVG, Vesala, Kasmir ja Nikke Ankara.

"Porisperen ohjelman kasaaminen on vuosi vuodelta hauskempaa puuhaa. Viime vuosina löytynyt linja valtavirta-artistien ja kulttinimien iloisesta sekametelisopasta on kaikin tavoin toimiva. Olen ottanut ohjenuorakseni genrepuritaanien jopa tietoisen ärsyttämisen, sillä itseäni ainakin hykerryttää ajatus kuulla samana päivänä Dingon hittiputki ja Napalm Deathin grindcore-setti", linjaa festivaalipromoottori Harri Vilkuna.

Porispere täydentää ohjelmistoaan vielä kevään aikana. Nyt tapahtuvan julkaisun yhteydessä edulliset Early Bird-liput tulevat myyntiin. Tarjous on voimassa 8.-22.3.